Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ - ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ

Ο Τριγωνοψαρούλης , ένα ψαράκι «κοντό και πλατύ σαν φεγγαρόψαρο, με μια μύτη μυτερή σαν του ξιφία και πλακουτσωτή σαν της κουτσομούρας , με ματάκια λαμπερά  σαν της τσιπούρας και στόμα λοξό σαν του καρχαρία. Η ουρά του ήταν κι αυτή ένα μικρό τρίγωνο. Θα ’ λεγε κανείς πως το σχήμα του έμοιαζε με τριγωνάκι που λέμε τα κάλαντα». Πρώτα εισπράττει την απόρριψη λόγω της διαφορετικότητάς του. Διεκδικεί την αποδοχή  και στη συνέχεια γίνεται ο ήρωας του βυθού , αλλά και ο δικός μας αγαπημένος ήρωας, μέσα από την έμπνευση του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου και  την εικονογράφηση της Λήδας Βαρβαρούση.
Οι μαθητές του Β2 διάβασαν , ζωγράφισαν, έκαναν κατασκευές και κολάζ  τα βιβλία  του Τριγωνοψαρούλη. Ευχήθηκαν μαζί του στα δέκατα γενέθλιά του. Ονειρεύτηκαν το μαγικό κόσμο του βυθού. Μοιράστηκαν τις αγωνίες και τις χαρές  του ήρωα  μαζί με τους συμμαθητές τους στη γωνιά της φιλαναγνωσίας. Έγραψαν τη δική τους αλλιώτικη  βιβλιοκριτική. Μα πάνω απ’ όλα αγάπησαν το κίτρινο ψαράκι  που μας δείχνει πως είμαστε όλοι ίδιοι και συνάμα όλοι διαφορετικοί.
Καλό καλοκαίρι, συντροφιά με τα βιβλία του Τριγωνοψαρούλη!
Μπούτση Βιβή

Ο ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ, Βαγγέλης Ηλιόπουλος     εκδ.  ΠΑΤΑΚΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ Ν΄ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΙ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ!!!