Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗ ΠΑΛΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ



      Πρόσφατα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πρότεινε  την απόσυρση του αρχαιότερου και ελληνικότατου αγωνίσματος, της ελληνορωμαικής πάλης , από το πρόγραμμα των ολυμπιακών αγώνων του 2020. Ο λόγος είναι ότι το άθλημα δεν είναι αρκετά εμπορικό ούτε αρκετά ελκυστικό για τους νέους.
      Καλέσαμε λοιπόν στο σχολείο μας τον τέως πρωταθλητή της πάλης και μέχρι το 2012 ομοσπονδιακό προπονητή Κο Γιώργο Λέων, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας με μεγάλη ευχαρίστηση. Ο προπονητής μαζί με δύο αθλητές του παρουσίασαν το άθλημα, την ιστορική του εξέλιξη, τους βασικούς κανόνες που διέπουν την πάλη και κάποιες βασικές τεχνικές. Στη συνέχεια κάποια από τα παιδιά μας γίνανε ζευγάρια και δοκιμάσανε τις δικές τους δυνάμεις και αντοχές παλεύοντας.Το δρώμενο εξελίχθηκε αποκλειστικά στο τμήμα Δ1 στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για την τελική γιορτή.
      Κατά κοινή ομολογία τα παιδιά βρήκαν εξαιρετικά ενδιαφέρον το άθλημα και τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια διψούσαν για συμμετοχή!
      Θα πρέπει να τονίσω την αίσθηση ευγένειας του αθλήματος αλλά και των αθλητών και το αίσθημα του αλληλοσεβασμού και της αλληλοεκτίμησης  προς τον συναθλητή, που τονίστηκε αλλά και περίτρανα φάνηκε από την επίδειξη.
Τονίστηκε έντονα από τον προπονητή ότι η ελληνορωμαική πάλη είναι μία τέχνη η οποία δεν στοχεύει στον τραυματισμό του αντιπάλου αλλά στον τεχνική και ανώδυνη εξουδετέρωσή του!
    Ας πλησιάσουμε ,ας γνωρίσουμε και ας αγαπήσουμε την ελληνική παράδοση και ιστορία που τόσο πλούσια μας προσφέρει η ευλογημένη χώρα μας!Εχουμε όλοι την υποχρέωση και την δύναμη να κάνουμε μια μικρή αλλαγή η οποία μπορεί να φέρει μια μεγαλύτερη…
Επιμένουμε Ελληνικά όχι ασιατικά!

                                                                                                                               Καμπούρη Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια: