Το Όραμα του Σχολείου μας

Το όραμα χωρίς δράση είναι απλώς ένα όνειρο.
Η δράση χωρίς όραμα είναι χάσιμο χρόνου.

Το όραμα που συνοδεύεται με δράση μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.
                                                                (Nelson Mandela)

Όραμά μας είναι η δημιουργία ενός σχολείου, όπου δάσκαλοι και μαθητές θα εργάζονται με προσήλωση, ελευθερία και δημιουργικότητα, μέσα σε ένα κλίμα αλληλεπίδρασης και δημοκρατικότητας.
Οι μαθητές θα αξιοποιούν στον ύψιστο βαθμό τις ατομικές τους ικανότητες, ώστε να μάθουν πώς να μαθαίνουν, πώς να εφαρμόζουν αυτά που έμαθαν, πώς να συνεργάζονται και να συνυπάρχουν με τους άλλους ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
Οραματιζόμαστε ένα σχολείο που θα καλλιεργεί την ασφάλεια, την αποδοχή και την αναγνώριση και το κάθε παιδί θα γεύεται την επιτυχία και τη χαρά της μάθησης.

Όραμά μας η δημιουργία και εδραίωση ενός σύγχρονου, δημοκρατικού, χαρούμενου, ανθρώπινου και αειφόρου σχολείου.  Ενός σχολείου το οποίο μέσα από σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, καλό προγραμματισμό και αρμονική συνεργασία μεταξύ γονιών - σχολείου θα στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του κάθε παιδιού, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στην απόκτηση της γνώσης, αλλά και στη συναισθηματική και ψυχοκινητική του ολοκλήρωση, παρέχοντάς του τα εφόδια να χαίρεται το παρόν και να προετοιμαστεί κατάλληλα για το μέλλον

Να θυμόμαστε ότι…
    Η προσωπική μας προσέγγιση δημιουργεί το κλίμα και την εφαρμογή του οράματός μας.
    Ως εκπαιδευτικοί, έχουμε στα χέρια μας μια τρομακτική δύναμη:
να κάνουμε τη ζωή ενός παιδιού χαρούμενη
μπορούμε να εμπνεύσουμε
να επουλώσουμε πληγές
να αναπτύξουμε τάσεις και δεξιότητες
να καλλιεργήσουμε την προσωπικότητά του 
 να δώσουμε τα φτερά να πετάξει σ’ ένα καλύτερο αύριο

Δεν υπάρχουν σχόλια: