Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Όταν ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές ήρθαν στη Χαλκίδα

Η 2η Αθλητική Ημερίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, έγινε στη Χαλκίδα, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κανήθου.
Η διεξαγωγή της ημερίδας στη Χαλκίδα αποφασίστηκε μετά από συναντήσεις της Προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) Λίλιαν Ζλακώνη, της Διευθύντριας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας  Ιλεάνας Κλοκώνη και της Χαλκιδέας Ολυμπιονίκη Ειρήνης Αϊνδιλή.
Οι ημερίδες της  Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας έγιναν στο πλαίσιο προώθησης του Αθλητισμού, των αρχών του «Ευ Αγωνίζεσθαι», του «Φίλαθλου Πνεύματος» και της εξωσχολικής Φυσικής Αγωγής.
Οι μαθητές και μαθήτριες, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αγώνες ανοιχτής καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης και να μάθουν τη δύναμή τους μέσα από το άθλημα των δυνατών, την άρση βαρών.
Στην αθλητική ημερίδα συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι και Ευρωπαίοι Πρωταθλητές Πύρρος Δήμας, Ειρήνη Αϊνδηλή,  Νάσος Γαλακτερός, Ερρίκα Πρεζεράκου, Ελευθερία Χατζηνίκου, Φανή Ψαθά και ο Βασίλης Κολλάρος.   

Ο μαθητής της ΣΤ1 Σπύρος Αφράτης γράφει:
    Εκεί είδαμε τους ολυμπιονίκες που κατάφεραν να υψώσουν την ελληνική σημαία στα ουράνια. Κατάφεραν  να πάρουν πολλά έπαθλα και έτσι έκαναν την χώρα μας ακόμα πιο γνωστή σε όλο τον κόσμο. Φυσικά είχαν πάει και σχολεία σχεδόν απ’ όλη την Εύβοια.
    Τα παιδιά εκεί διασκεδάσαμε πάρα πολύ κάνοντας πολλές δραστηριότητες με τους ολυμπιονίκες μας. Παίξαμε μπάσκετ με τον Νάσο Γαλακτερό, σηκώσαμε βάρη με τον Πύρρο Δήμα, τα κορίτσια έκαναν και μαθήματα  χορού. Επίσης κάναμε στίβο με την Έρρικα Πρεζεράκου, παίξαμε βόλεϊ ,κάναμε  πάλη  και άλλα πολλά!!!
    Μην ξεχάσουμε όμως το πιο σημαντικό που γίναμε χαρούμενοι. Φωτογραφηθήκαμε με τους ολυμπιονίκες και πήραμε αυτόγραφα. Επίσης οι ολυμπιονίκες μας έδωσαν το δίπλωμα <<ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ>> . Έτσι φύγαμε για τα σπίτια μας  γεμάτοι χαρά και με αστραφτερό χαμόγελο!!!
    Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία μαθαίνοντας την ιστορία της Ελλάδας στον αθλητισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: