Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος στο Σχολείο μας.



Το κινητό πολυϊατρείο  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», ήρθε σήμερα στο Σχολείο μας  όπου τα παιδιά είχαν  την δυνατότητα, να υποβληθούν, σε προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο.
Τη Δράση της «Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής πραγματοποιεί ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η «Προληπτική Ιατρική» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, Διατροφής & Άθλησης, βάσει μνημονίου που έχει υπογράψει ο Σύλλογος με το ως άνω Υπουργείο και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο πάντα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.
Σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο υποβλήθηκαν μόνο τα παιδιά για τα οποία οι γονείς / κηδεμόνες τους είχαν υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση.
Στα παιδιά που υποβλήθηκαν  σε προληπτικό οδοντιατρικό   έλεγχο  παραδόθηκε ατομικό  δελτίο προληπτικού  ελέγχου,  προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν  γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών τηρεί μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για  στατιστικούς λόγους.
Γιαννάκης Σπύρος





Δεν υπάρχουν σχόλια: