Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στο Εθνικό Θέατρο. Οι μαθητές της Β τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μουσικοθεατρική παράσταση: «Ο Μόγλης και οι περιπέτειες της ζούγκλας». Συνοδοί της εκδρομής ήταν οι εξής εκπαιδευτικοί: Καλλιόπη Ζαβρακλή (δασκάλα), Ιωάννα Ζούση (δασκάλα), Κατερίνα Μάνου (δασκάλα) και Σοφία Σαμαρά (μουσικός).
Η εν λόγω παράσταση χρησιμοποιεί ήρωες από το βιβλίο της ζούγκλας του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, το οποίο περιλαμβάνει μύθους με ζώα, που αποδίδονται με ανθρώπινη μορφή, προβάλλοντας μαθήματα ηθικής.
Η παράσταση επικεντρώνεται στο Μόγλη, που μεγάλωσε μαζί με λύκους σε μια ζούγκλα της Ινδίας. Το έργο μέσω εκείνου του διάσημου ήρωα προβάλλει εύστοχα μια γέφυρα με τη σύγχρονη εποχή, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί αμείωτη την έκπληξη και την αισθητική απόλαυση. Ο κόσμος της ζούγκλας δεν αποτελεί μεταφορά ανάμεσα στη φύση και τον πολιτισμό, αντίθετα αντιμετωπίζεται ως ένας διαφορετικός πολιτισμός, όπου η ύπαρξη της έννοιας του νόμου και η εφαρμογή του είναι απαραίτητη όσο και στην ανθρώπινη κοινωνία.

Προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση η σκηνοθετική επιμέλεια, τα σκηνικά, τα κοστούμια και η μουσική επένδυση του έργου. Παρατίθενται σχετικές εικόνες από το πρόγραμμα της παράστασης.
Σοφία Σαμαρά



Δεν υπάρχουν σχόλια: