Τρίτη 24 Μαρτίου 2020





Αγαπητά μας παιδιά,

Μπορεί σήμερα να μην είμαστε μαζί για να γιορτάσουμε την μεγάλη επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, αλλά η σκέψη  μας  είναι κοντά σας.
Η 25η Μαρτίου 1821 είναι μια διπλή γιορτή. Γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των σκλαβωμένων Ελλήνων ενάντια στους Τούρκους και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Οι Έλληνες, τυραννισμένοι για 400 περίπου χρόνια, δεν άντεξαν και επαναστάτησαν , ζητώντας την ελευθερία τους.
Στο Μανιάκι, στην Αλαμάνα, στα Δερβενάκια, στο Σούλι, στο Μεσολόγγι και σε τόσα άλλα μέρη γράφτηκαν ένδοξες σελίδες ηρωισμού και ονόματα όπως ο Γέρος του Μοριά,  Κολοκοτρώνης , ο Καραϊσκάκης, ο Μακρυγιάννης, ο Παπαφλέσσας, ο Νικηταράς, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Μπότσαρης, ο Κανάρης,  η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους και τόσοι άλλοι ανώνυμοι και άγνωστοι αγωνιστές  πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της λευτεριάς.
Την ίδια μέρα το Έθνος μας γιορτάζει και το χαρμόσυνο μήνυμα του Αρχάγγελου Γαβριήλ προς Την Παναγία για τον ερχομό Του Θεανθρώπου Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Εμείς, ως νεότεροι Έλληνες, παραλαμβάνουμε μια ένδοξη ιστορία και οφείλουμε να προχωρήσουμε  µε όραµα και στόχους στη ζωή μας, να αγωνιστούμε µε πίστη και αρετή, να εµπνευστούμε από τα ιδανικά του ΄21 και τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισµού και της Ορθοδοξίας.

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: