Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Φέτος το σχολείο μας συμμετέχει για πρώτη φορά στο Ε-twinning, μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του eTwinning είναι η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών, σχολείων, γονέων και τοπικών αρχών.

Στο σχολείο μας συμμετέχουν στη δράση τρία τμήματα. Πιο συγκεκριμένα:

·       το Γ1 λαμβάνει μέρος στο πρόγραμμα “Exchanging cultures”, στο οποίο οι μαθητές μας επικοινωνούν και συνεργάζονται με σχολεία της Αρμενίας, Φιλανδίας, Ολλανδίας, Ισπανίας και Τουρκίας.

      Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί προγράμματος : Χάσπαρη Σοφία-Μαρία και Σούλτος Λεωνίδας

·       το Ε2 και ΣΤ1 λαμβάνει μέρος στο πρόγραμμα “My country, your country”, στο οποίο οι μαθητές μας επικοινωνούν και συνεργάζονται με σχολείο της Δημοκρατίας της Τσεχίας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί προγράμματος : Χάσπαρη Σοφία-Μαρία, Σούλτος Λεωνίδας και Ευθυμίου Ειρήνη.

 

Το πρόγραμμα E-twinning κάνει την εκπαίδευση μία μοναδική και ελκυστική εμπειρία για μάθηση και διδασκαλία, ενθαρρύνοντας τους μαθητές μας να ακολουθήσουν τα ενδιαφέροντά τους και να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: