Πέμπτη 5 Μαΐου 2022



Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα E-Twinning στο οποίο συμμετέχει φέτος το Γ1 τμήμα του σχολείου μας, φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του και οι μαθητές/τριές μας αποτιμούν το έργο τους.

 Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας. Δουλέψαμε μέσα και έξω από την σχολική αίθουσα, γίναμε μικροί ηθοποιοί και σκηνοθέτες, συνεργαστήκαμε σε μικρές ομάδες και μάθαμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και, το σημαντικότερο,  τα παιδιά έκαναν χρήση της Αγγλικής γλώσσας τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο, με αποτέλεσμα την μεγάλη εξοικείωση τους με αυτήν και την απόκτηση μεγαλύτερης αυτοπεποίθησης ως προς τη χρήση της. Αυτός εξάλλου ήταν και ένας από τους βασικότερους σκοπούς του προγράμματος. Τέλος, γνωρίσαμε μαθητές της ίδιας ή περίπου ίδιας ηλικίας από άλλες πέντε Ευρωπαϊκές χώρες (Φιλανδία, Ολλανδία, Αρμενία, Ισπανία και Τουρκία) και ανταλλάξαμε μαζί τους πολιτισμικές πληροφορίες σχετικά με την καθημερινότητά τους, τις συνήθειες και τα ήθη και έθιμά τους. Διευρύναμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες και αποκτήσαμε γνώσεις για τον κόσμο.

Μεταξύ των ποικίλων δραστηριοτήτων του προγράμματος δημιουργήθηκε και βίντεο με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών του τμήματος σχετικά με τα Πασχαλινά έθιμα της Ελλάδας, με σκοπό να απεικονίσουμε την πολιτισμική μας παράδοση στους μαθητές των υπόλοιπων συμμετεχουσών χωρών. Παρακάτω παραθέτουμε το σύνδεσμο που παραπέμπει σε αυτό, για να σας παρουσιάσουμε δείγμα της προσπάθειας των παιδιών:

https://drive.google.com/file/d/1Qamw59iMZqgog7aBrKS_kB0O26jN11J4/view?usp=sharing

Ευχαριστούμε θερμά το Διευθυντή του σχολείου μας κ. Σούλτο Λεωνίδα για τη συμμετοχή, τη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη του, καθώς επίσης και την κ. Ζούση Ιωάννα, η οποία συνεισέφερε με τις καταπληκτικές Πασχαλινές κατασκευές. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τους γονείς που εμπιστεύτηκαν το σχολείο και έδωσαν τη συναίνεσή τους ώστε να συμμετέχουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα βιώνοντας αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Με εκτίμηση,

Χάσπαρη Σοφία – Μαρία, Εκπαιδευτικός Αγγλικής, MSc Applied Linguistics



 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: