Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

 


Φέτος το σχολείο μας συμμετέχει και πάλι στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning. Πιο συγκεκριμένα, τα τμήματα Γ2, Δ1, Ε2 και Στ1 συμμετέχουν σε προγράμματα eTwinning με θέμα:

Γ2: “Green future-Save our planet”, υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί Χάσπαρη Σοφία-Μαρία, Σούλτος Λεωνίδας (διακρατικό). Χώρες συμμετοχής: Τουρκία, Σερβία, Ελλάδα, Ρουμανία, Πολωνία και Εσθονία.

To εν λόγω πρόγραμμα έχει σκοπό την παιδαγωγική προσέγγιση του περιβάλλοντος μέσα από την δημιουργική εργασία, την δουλειά σε ομάδες, την αξιοποίηση και την ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων, την ενεργό συμμετοχή σε δραστηριότητες και την εκτίμηση της βιωματικής εμπειρίας. Πιστεύουμε ότι η ευαισθητοποίηση και η συνειδητοποίηση των μαθητών – πολιτών απέναντι στα προβλήματα του περιβάλλοντος είναι απαραίτητη και επιτυγχάνεται καλύτερα μέσα από τέτοιες παιδαγωγικές προσεγγίσεις.

Δ1: “ Healthy food-we are good”, υπεύθυνος εκπαιδευτικός Χάσπαρη Σοφία-Μαρία (διακρατικό). Χώρες συμμετοχής: Λιθουανία, Ρουμανία, Ελλάδα, Σλοβακία, Αλβανία, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Βόρεια Μακεδονία, Ισπανία.

Στις μέρες μας, τα παιδιά τρώνε συσκευασμένα και ανθυγιεινά τρόφιμα που είναι η αιτία πολλών ασθενειών. Σε αυτό το έργο σχεδιάζουμε να διδάξουμε στους μαθητές μας τη σημασία της υγιεινής διατροφής.

Ε2: “Γνωρίζω την Ελλάδα με τους φίλους μου”, υπεύθυνος εκπαιδευτικός Ευθυμίου Ειρήνη (εθνικό)

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, οι μαθητές συνεργάζονται και επικοινωνούν με συνομηλίκους τους από όλη την Ελλάδα, εξασκούν και βελτιώνουν τις δεξιότητές τους στις ΤΠΕ, ταξιδεύουν στα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας και γνωρίζουν τα ήθη, τα έθιμα και τα αξιοθέατα της κάθε περιοχής.

Στ1: “ Educating for sustainability”, υπεύθυνος εκπαιδευτικός Χάσπαρη Σοφία-Μαρία (διακρατικό). Χώρες συμμετοχής: Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ολλανδία και Πολωνία.

Συγχαρητήρια στη Θεοδώρα μας, μαθήτρια του Στ1 τμήματος του σχολείου μας της οποίας το λογότυπο ψηφίστηκε ηλεκτρονικά μέσω dotstorming ανάμεσα σε έργα μαθητών/τριών από σχολεία 6 Ευρωπαϊκών χωρών (Τουρκία, Ολλανδία, Πολωνία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα) ως το καλύτερο για να αποτελέσει το λογότυπο του eTwinning project με τίτλο «Educating for Sustainability» στο οποίο συμμετέχει φέτος το σχολείο μας. Πολλά συγχαρητήρια Θεοδώρα!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: